تحلیل خطبه حضرت زینب سلاماللهعلیها در کوفه براساس نظریه کنش گفتار سرل روابط عاطفی حضرت زینب سلاماللهعلیها و امام حسین علیهالسلام با تاکید بر واقعه عاشورا واکاوی سبک زندگی علمی حضرت زینب سلاماللهعلیها با رویکردی به قرآن و حدیث نقش صبر حضرت زینب سلاماللهعلیها در پیدایش بزرگ ترین میراث معنوی جهان
مقاله حاضر براساس نظریه کنش گفتار سرل، خطبه حضرت زینب سلام الله علیها را در کوفه بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که کنش های اظهاری، عاطفی و ترغیبی به ترتیب بیشترین کاربرد را در این خطبه داشته و در مقابل کنش های اعلامی و تعهدی به هیچ وجه به کار نرفته است.
در این مقاله روابط عاطفی حضرت زینب (س)با امام حسین علیهما السلام در طول حیات حضرت زینب (س) بررسی شده اما تاکید مقاله بر واقعه عاشورا است.
در بررسی زندگی حضرت زینب سلام الله علیها اغلب به نقش آفرینی بی بدیل او در کربلا پرداخته شده است و در توجه به سایر ابعاد شخصیتی او مانند زندگی علمی این بانوی فرهیخته به اشاراتی گذرا بسنده شده است و سبک زندگی علمی ایشان زاویهای بود که نیاز به واکاوی و تحلیل دقیق تری داشت.
این مقاله بر آن است تا با روش تحلیلی -اسنادی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی صبر حضرت زینب سلاماللهعلیهادر جریان نهضت حسینی را بررسی کند و مواضع صبر ایشان در سه حوزه صبر بر طاعت، صبر بر معصیت و صبر بر مصیبت را به تصویر کشیده به این سؤال که نقش صبر حضرت زینب سلاماللهعلیها در ایجاد عزاداری حسینی علیهالسلام به عنوان بزرگ ترین میراث معنوی جهان چیست؟ پاسخ دهد.