به همت نمایندگی بنیادبینالمللیامامت در استان فارس و با همکاری موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) که تحت اشراف نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز قرار دارد، همزمان با لیالی با برکت قدر، سلسه نشستهای علمی امام شناسی توسط اساتید این بنیاد به صورت آنلاین برگزار گردید.
حجتالاسلاموالمسلمین فرقانی، در نخستین جلسه از این نشستها که با موضوع ضرورت معرفت امام در منظومه معرفتی قرآن و سنت برگزار گردید، با اشاره به اهمیت و ضرورت این بحث، به برخی آیات قرآنکریم و روایات اهل بیت علیهمالسلام، اشاره و خاطر نشان کرد که تنها مسیر و کانال شناخت خدا، مسیر امام است. وی در ادامه به برخی دیگر از جهات عمده ضرورت بحث معرفت امام اشاره و در پایان این نشست بر این نکته تاکید کرد که با توجه به اینکه هجمه غالب فرقهها و نحلههای انحرافی موجود در اطراف ما، به سمت امامت است، از این رو پاسخگویی بدانها و مقابله با آنها نیز باید از طریق امامت و به تعبیر دیگر شناخت امام، جایگاه او، شئون و مقامات، اوصاف و سایر مسائل مرتبط با امامت باشد.
نشست دوم و سوم با موضوع علم امام در قرآن توسط حجتالاسلاموالمسلمین سید علی احمدی برگزار گردید. ایشان در ابتدا با اشاره به جایگاه علم برای حجج الهی در قرآن، ویژگی ممتاز ایشان را علم الهی معرفی نمود و تاکید کرد که میتوان به وسیله این ویژگی حجج الهی را شناسایی نمود. وی در ادامه به برخی از انبیا و اولیای الهی اشاره کرد که خدای متعال در قرآن آنان را با ویژگی علم و آگاهی ویژه معرفی کرده است. افرادی همچون حضرت آدم، حضرت خضر، جناب طالوت، جناب آصف بن برخیا، حضرت یوسف علیهمالسلام و رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهو سلم).
در ادامه این نشست، استاد محترم آیاتی از قرآن را که بر علم امامان معصوم (علیهمالسلام) دلالت دارد، بیان نمود. آیاتی همچون راسخان در علم، علم الکتاب، اهل الذکر و اوتوا العلم که هر یک، از وجود عالمانی بعد از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهو سلم) حکایت داشته و مصداق این آیات، جز امامان معصوم (علیهمالسلام) کسی دیگر نیست. بخش پایانی این دو نشست پاسخ به برخی از شبهات مربوط به علم امام بود.
آخرین نشست علمی همزمان با سومین شب از لیالی قدر با تدریس حجتالاسلاموالمسلمین محمد حسین نصیری برگزار گردید. استاد محترم در این نشست مباحثی را پیرامون نحوه ارتباط امام با آسمان بیان و به برخی منابع علم ائمه اشاره نمود. ایشان در ابتدا مقدمهای از ضرورت مطالعه علم امام با توجه به شبهات مطرح شده در آن در برخی کتب روشنفکران معاصر همچون صالحی نجف آبادی در کتاب شهیدجاوید و مدرسی طباطبائی در کتاب مکتبدرفرایندتکامل، سروش در مسئله خاتمیت و برخی مستشرقان همچون اتان کلبرگ در مقاله محدث ارائه نمود.
سپس به بحث ساختار منابع علم امام با سه بخش، وراثت، قرآن و ارتباط علمی با آسمان پرداخت.
استاد محترم در ادامه با توجه به دو باب از کتاب الحجة کافی شریف، فرق بین نبی رسول و محدث را تشریح کرد.
در انتها نیز مباحثی پیرامون روح القدس و کارکرد آن بیان گردید.
برای دریاقت صوت کامل جلسات
https://emamat.org/suond/1234/
https://emamat.org/suond/1235/
ثبت دیدگاه