دوشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۳ Monday, 15 July , 2024 ساعت ×

تازه ها

انتشار بیش از یکصد جلد از آثار مدرسه کلامی – فقهی لکهنو  و تدوین۱۲۰ پایان نامه با موضوع امامت آغاز شد سلسله نشست‌های علمی «امامت و ولایت اهل‌بیت» از منظر مذاهب اسلامی(روز اول) برگزار شد نشست‌های علمی دهه امامت و ولایت برگزار می‌گردد نشست علمی«ضرورت تبیین اندیشه‌های سلفی‌گری ایرانی» برگزار شد حقایق امامت را به مردم بگویید که حق جویان هیچ گاه از حق رویگردان نخواهند بود پیش همایش کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین در لبنان برگزار می شود کل نظام جمهوری اسلامی ایران اعم از حوزه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش، به تلاش علمی و آموزشی و پژوهشی و فرهنگی بنیاد بین المللی امامت نیاز جدی و مبرم دارند. همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار دیدار نماینده آیت الله العظمی سیستانی با مدیران و اساتید بنیاد بین المللی امامت تحلیل شخصیت ایمانی حضرت عباس(علیه السلام) بر اساس زیارتنامه ایشان بررسی تاریخی حضور و شهادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) در مقتل های عاشورا بازتاب شهادت حضرت علی اصغر (علیه السلام) در تاریخ نگاری عاشورا عاشورا روز عید یا عزا؟ پژوهشی در چگونگی شهادت حضرت قاسم (علیه السلام) عبدالله بن حسن بن علی حضرت عبدالله بن حسن، بزرگمردی کوچک ناحیه مقدسه؛ خیلی دور خیلی نزدیک

نقد ديدگاه اتان كلبرگ در تحليل مفهومي و پيشينه‌شناسي اصطلاح «رافضه»
۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۷
شناسه : 3525
30
نقد و بررسی اتان کلبرگ، خاورشناس معاصر و شيعه‌پژوه صهيونيستي و فعال در حوزۀ مطالعات شيعي است. او در دو مقاله‌اي که در خصوص اصطلاح رافضه تدوين کرده، در تلاش براي تبيين معناي اين اصطلاح و پيشينه‌شناسي آن است.
نویسنده : *حسن احمديان دلاويز** معصومه اسماعيلي منبع : تاریخ اسلام در آیینه پژوهش سال هفدهم شماره دوم
پ
پ

چکيده

اتان کلبرگ، خاورشناس معاصر و شيعه‌پژوه صهيونيستي و فعال در حوزۀ مطالعات شيعي است. او در دو مقاله‌اي که در خصوص اصطلاح رافضه تدوين کرده، در تلاش براي تبيين معناي اين اصطلاح و پيشينه‌شناسي آن است. کلبرگ با استفاده از منابع متقدم شيعه و اهل‌سنت، معناي اصطلاحي رافضه و بار معنايي اين اصطلاح را مورد بررسي قرار مي‌دهد. او بر اين نکته اصرار دارد که اصطلاح رافضه که ابتدا داراي معنايي منفي بوده، توسط ائمۀ شيعه به اصطلاحي مثبت و افتخارآميز بدل شده است. همچنين پيشينۀ اصطلاح رافضه را از زمان ادريس نبي و بعد از آن حضرت موسي تا تاريخ اسلام دنبال مي‌کند. در نقد ديدگاه او به روش تحليل محتواي کيفي، به تفسير ديدگاه وي و شناسايي خلأهاي اين ديدگاه در اصطلاح‌شناسي و شناخت پيشينه پرداخته شد.

يافته‌هاي پژوهش نشان داد که کلبرگ اولاً ميان معناي لغوي و اصطلاحي قائل به تمايز نشده و از مفهوم‌شناسي لغوي غفلت نموده است؛ به همين دليل در پيشينه نيز ميان دو معنا خلط کرده است؛ ثانياً او در نهايت نتوانسته مدعاي خود را که اثبات بار معنايي مثبت براي اصطلاح رافضه است، به اثبات برساند و دليل متقني ارائه کند، بلکه دلايل متعدد تاريخي و حديثي خلاف اين ادعا را نشان مي‌دهد. همچنين وي در مقالات خود به نتيجۀ روشن نرسيده و صرفاً احتمالات را بيان کرده است و در دسته‌بندي اقوال و احتمالات نيز انسجام روشي و نظم منطقي را رعايت نمي‌كند.

 

جهت مطالعه متن کامل مقاله اینجا را کلیک نمایید

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.