شنبه, ۱۰ شهریور , ۱۴۰۳ Saturday, 31 August , 2024 ساعت ×

تازه ها

دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید کمال حسینی ، نماینده جدید جامعة المصطفی در هندوستان با مدیران بنیاد بین المللی امامت دیدار معاون فرهنگی بنیاد بین المللی امامت با نماینده جامعة المصطفی العالمیة در ترکیه آغاز پذیرش رسمی دوره تخصصی سطح سه امامت در استان کرمانشاه دیدار نماینده مرکز پژوهش‌های عتبه علویه، شيخ سمير الخفاجي با مدیران بنیاد بین المللی امامت انتشار بیش از یکصد جلد از آثار مدرسه کلامی – فقهی لکهنو  و تدوین۱۲۰ پایان نامه با موضوع امامت آغاز شد سلسله نشست‌های علمی «امامت و ولایت اهل‌بیت» از منظر مذاهب اسلامی(روز اول) برگزار شد نشست علمی«ضرورت تبیین اندیشه‌های سلفی‌گری ایرانی» برگزار شد حقایق امامت را به مردم بگویید که حق جویان هیچ گاه از حق رویگردان نخواهند بود پیش همایش کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین در لبنان برگزار می شود کل نظام جمهوری اسلامی ایران اعم از حوزه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش، به تلاش علمی و آموزشی و پژوهشی و فرهنگی بنیاد بین المللی امامت نیاز جدی و مبرم دارند. همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار دیدار نماینده آیت الله العظمی سیستانی با مدیران و اساتید بنیاد بین المللی امامت آیا رسول خدا به مرگ طبیعی از دنیا رفتند یا به شهادت رسیدند؟ نقش رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) و امامان معصوم (علیه السلام) در تشریع احکام فقهی استجابت دعا در زیر قُبّه امام حسین(علیه السلام) روش شناسی علامه مجلسی در روایات سهو‌النبی جایگاه عقل در روش‌شناسی کلامی علامه مجلسی مبانی اعتبارسنجی روایات بحارالانوار نزد علامه مجلسی

تحلیل آموزه امامت در زیارت نامه اربعین
۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
شناسه : 10420
7
مقاله؛ در این نوشتار برآنیم تا با تحلیل فرازهایی از این زیارت نامه، این آموزه شیعی یعنی اعتقاد به امام به عنوان حجت خداوند بر خلقش و اوصاف و ویژگی‌های او را بازشناسیم.
نویسنده : *محمد رنجبرحسینی** نجمه صنعتیان منبع : پژوهشنامه معارف حسینی (آیت بوستان سابق) سال دوم پاییز 1396 شماره 7
پ
پ

چکیده

یکی از زیارت نامه‌های معتبر در زیارت امام حسین(ع)، زیارت نامه اربعین آن حضرت است که در روز اربعین خواندن آن بسیار سفارش شده تا

جایی که طبق روایت امام حسن عسکری(ع) یکی از علامت های مؤمن، زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین شمرده شده است.

این زیارت نامه گنجینه-ای ناب در باب شناخت آموزه امامت ولایت است.

در این نوشتار برآنیم تا با تحلیل فرازهایی از این زیارت نامه، این آموزه شیعی یعنی اعتقاد به امام به عنوان حجت خداوند بر خلقش و اوصاف و ویژگی‌های او را بازشناسیم.

مقدمه

آموزه امامت منصوص یکی از اعتقادات شیعه اثنی عشری است.

در این اعتقاد امام کسی است که از سوی خداوند عهده دار هدایت مردم و تبیین دین الهی است. در واقع مشروعیت امام از سوی خداوند است.

این امام دارای اوصاف ویژگی‌هایی است که او را از سایر مردم ممتاز می‌کنند.

شناخت این اوصاف از رهگذر توصیفاتی است که خود امامان معصوم (علیهم السلام) از این مقام و جایگاه داشته اند.

از مهم ترین منابع این توصیف‌ها، زیارت نامه‌های معتبر و مأثوره است.

این زیارت نامه‌های اهل بیت(علیهم السلام) به نوعی دائرۃ المعارف شیعی محسوب می‌شوند که حاوی معارف ناب شیعی در حوزه امامت در قالب زیارات و خطابات هستند.

یکی از این زیارت نامه‌ها زیارت امام حسین (ع) در روز اربعین است که از زیارت نامه‌های معتبر است و مورد اهتمام بزرگان بوده و در روز اربعین به عنوان یکی از اعمال این روز به شمار می رود.

تا جایی که در روایتی از امام حسن عسکری (ع) یکی از نشانه های مؤمن زیارت اربعین دانسته شده است .

زیارت نامه اربعین یک دوره امام شناسی است که در آن به جایگاه امام و اوصاف او اشاره شده است تا زائر بداند چه کسی را زیارت می‌کند.

برای دریافت متن کامل مقاله اینجا کلیک کنید

 

 

 

روایات کاتب وحی بودن معاویه در ترازوی نقد

مولفه های بنیادین امامت در نامه‌های معصومان (ع)

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.