دوشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۳ Monday, 15 July , 2024 ساعت ×

تازه ها

انتشار بیش از یکصد جلد از آثار مدرسه کلامی – فقهی لکهنو  و تدوین۱۲۰ پایان نامه با موضوع امامت آغاز شد سلسله نشست‌های علمی «امامت و ولایت اهل‌بیت» از منظر مذاهب اسلامی(روز اول) برگزار شد نشست‌های علمی دهه امامت و ولایت برگزار می‌گردد نشست علمی«ضرورت تبیین اندیشه‌های سلفی‌گری ایرانی» برگزار شد حقایق امامت را به مردم بگویید که حق جویان هیچ گاه از حق رویگردان نخواهند بود پیش همایش کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین در لبنان برگزار می شود کل نظام جمهوری اسلامی ایران اعم از حوزه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش، به تلاش علمی و آموزشی و پژوهشی و فرهنگی بنیاد بین المللی امامت نیاز جدی و مبرم دارند. همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار دیدار نماینده آیت الله العظمی سیستانی با مدیران و اساتید بنیاد بین المللی امامت تحلیل شخصیت ایمانی حضرت عباس(علیه السلام) بر اساس زیارتنامه ایشان بررسی تاریخی حضور و شهادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) در مقتل های عاشورا بازتاب شهادت حضرت علی اصغر (علیه السلام) در تاریخ نگاری عاشورا عاشورا روز عید یا عزا؟ پژوهشی در چگونگی شهادت حضرت قاسم (علیه السلام) عبدالله بن حسن بن علی حضرت عبدالله بن حسن، بزرگمردی کوچک ناحیه مقدسه؛ خیلی دور خیلی نزدیک

حیات، احوال، تحصیلات و آثار فاضل سراب
۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶
شناسه : 9317
4
مقاله؛ ملا محمد معروف به فاضل سراب فرزند عبدالفتاح فقیه متشرع، محدث متبحر، متکلم محقق و حکیم مطلع از علمای نام دار شیعی ایرانی در اواخر قرن یازدهم و اوایل قرن دوازدهم هجری است.
نویسنده : علی کرباسی زاده اصفهانی منبع : مجموعه مقالات همايش فاضل سراب و اصفهان عصر وي (ملی)
پ
پ

چکیده مقاله حیات، احوال، تحصیلات و آثار فاضل سراب:

محمد بن عبدالفتاح تنکابنی (ملا محمد) معروف به فاضل سراب  فقیه متشرع، محدث متبحر، متکلم محقق و حکیم مطلع از علمای نام دار شیعی ایرانی

در اواخر قرن یازدهم و اوایل قرن دوازدهم هجری است.

وی در سراب از روستاهای تنکابن زاده شده و چندی در مدارس تنکابن مقدمات را فراگرفت چنانچه در بعضی منابع آمده است او

در ابتدا تحصیل و استفاده علوم را از محضر والد خود فرموده است ، سپس به پایتخت ایران و مرکز علم و حکمت شیعه اصفهان کوچ نمود و از محضر فقها و حکمای مکتب فقهی فلسفی اصفهان بهره‌های بسیار برد.

و به مراتب بالای علم و کمال نایب گردید. بیشترین استفاده را در دانش فقه و اصول از محضر فقیه مبرز علامه میرزا محمد باقر سبزواری برد به طوری که در صدر تلامذه و از افاضل شاگردان او گردید.

در علم فقه و حدیث همچنین شاگرد استادالکل آقا حسین خوانساری و علّامه محمّدتقی مجلسی بود.

در علوم عقلی به ویژه حکمت و کلام نیز از محضر حکمای نامداری مانند ملّا رجپ علی تبریزی ملا میرزای شیروانی و آقا حسین خوانساری استفاده کرد.

 

برای دریافت متن کامل مقاله اینجا کلیک کنید

 

دیگر مقالات بنیاد امامت:

معمای جذر اصم و راه حل فاضل سراب ‏

 

ضیاء القلوب

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.