سه شنبه, ۲۷ شهریور , ۱۴۰۳ Tuesday, 17 September , 2024 ساعت ×

تازه ها

پیش نشست همایش بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین موسوی لکهنوی اردوی دوره تکمیلی امامت و مهدویت در مشهد معرفی دو فصلنامه علمی(الإمامة على ضوء الكتاب والسنة و العقل) اردوی علمی – فرهنگی طلاب و روحانیون منتخب دوره تربیت مربی امامت استان کرمانشاه   دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید کمال حسینی ، نماینده جدید جامعة المصطفی در هندوستان با مدیران بنیاد بین المللی امامت دیدار معاون فرهنگی بنیاد بین المللی امامت با نماینده جامعة المصطفی العالمیة در ترکیه آغاز پذیرش رسمی دوره تخصصی سطح سه امامت در استان کرمانشاه دیدار نماینده مرکز پژوهش‌های عتبه علویه، شيخ سمير الخفاجي با مدیران بنیاد بین المللی امامت انتشار بیش از یکصد جلد از آثار مدرسه کلامی – فقهی لکهنو  و تدوین۱۲۰ پایان نامه با موضوع امامت آغاز شد سلسله نشست‌های علمی «امامت و ولایت اهل‌بیت» از منظر مذاهب اسلامی(روز اول) برگزار شد نشست علمی«ضرورت تبیین اندیشه‌های سلفی‌گری ایرانی» برگزار شد حقایق امامت را به مردم بگویید که حق جویان هیچ گاه از حق رویگردان نخواهند بود پیش همایش کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین در لبنان برگزار می شود کل نظام جمهوری اسلامی ایران اعم از حوزه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش، به تلاش علمی و آموزشی و پژوهشی و فرهنگی بنیاد بین المللی امامت نیاز جدی و مبرم دارند. همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار دیدار نماینده آیت الله العظمی سیستانی با مدیران و اساتید بنیاد بین المللی امامت درنگی در یکسان پنداری تبری پنهانی و علنی قطره‌ای از دریای فضایل حضرت خدیجه (علیها السلام) الگوی رفتاری حضرت خدیجه کبری(علیها السلام) در ارتباط با همسرداری واکنش امام علی علیه السلام به ماجرای سقیفه در نهج البلاغه

قطره‌ای از دریای فضایل حضرت خدیجه (علیها السلام)
۲۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۴
شناسه : 10662
3
مقاله؛ خدیجه (س) با بزرگی و خیری که خداوند برای او اراده کرده بود، بانوی خردمند شریفی بود. او در آن دوران از برترین افراد در نسب و بزرگ ترین شخصیت در شرف و ثروت بود.
نویسنده : *هاشم اندیشه **حیدرعلی رستمی*** محمدامین سپاهیان منبع : میقات حج دوره 27 پاییز 1397 شماره 1
پ
پ

چکیده مقاله «قطره‌ای از دریای فضایل حضرت خدیجه (علیها السلام)»

بی شک نایل شدن به مقامات و مراتب والا و کسب فضایل و عنایات ویژه الهی و مشمول الطاف و رحمت خدا گردیدن، نمی تواند بی دلیل، اتفاقی و یکبارگی باشد، بلکه به طور قطع، باید عنایت و جذبه حق تعالی را هم داشته باشد.

حضرت خدیجه(س) نیز از آن دست انسانها است که عنایات الهی شاملش گردیده و تا آنجا پیش رفته است که خداوند بر او سلام ویژه می فرستد!

در روایت آمده است که جبرئیل نزد پیامبرخدا آمد و گفت: ازجانب پروردگار به خدیجه سلام برسان.

حضرت فرمود: ای خدیجه، این جبرئیل است که از طرف پروردگارت سلام می رساند.

خدیجه گفت: خداوند سلام است و سلام از اوست و بر جبرئیل سلام باد!

در کلمات برخی از موّرخان، به این جملات بر می خوریم:

«کانَتْ خَدیجَهُ إمْرَأهً عاقِلَهً شَریفَهً مَع ما أرادَ اللهُ بِها مِنَ الکرامَهِ وَالْخَیْرِ وَهِیَ یَوْمَئذٍ أفْضَلُهُمْ نَسَباً وَأعْظَمُهُم شَرَفاً وَأکْثَرُهُمْ مالاً» (طبری، ۱۴۱۲ق، ج۱، ص۵۲۱).

خدیجه (س) با بزرگی و خیری که خداوند برای او اراده کرده بود، بانوی خردمند شریفی بود.

او در آن دوران از برترین افراد در نسب و بزرگ ترین شخصیت در شرف و ثروت بود.

ایمان حضرت خدیجه (س) به پیامبرخدا(ص) و انتخابش به عنوان همسر آینده، در کنار درایت و لطف الهی، نقش تعیین کننده ای در فضایل و مقامات او دارد.

مقدمه

قرآن کریم، آنجا که می خواهد الگوها و اسوه ها را معرفی کند، در کنار اسوه بودن حضرت ابراهیم و پیامبر خدا ، الگوها و نمونه هایی از زنان وارسته؛ مانند حضرت مریم  و همچنین زنان گمراه مانند همسران حضـرت نـــوح و لوط را به جامعه و مؤمنان معرفی می کند؛

به همین دلیل، بیان فضایل و مقامات حضرت خدیجه  میتواند برای کل جامعه اسلامی راهگشا باشد و الگوی زیبایی برای جامعه ایمانی قرار گیرد؛

چرا که به شهادت پیامبر خدیجه ای از کامل ترین زنان و بهترین الگوهایی است که فضایل و مقامات او بـه حـد کمال رسیده است.

برای دریافت متن کامل مقاله اینجا کلیک کنید

 

 

 

بررسی سن پیامبراکرم (صلی الله و علیه و آله) و خدیجه کبری (علیها السلام) در هنگام ازدواج

بررسی و نقد گزارش های بَدء الوحی با تأکید بر نقش حضرت خدیجه علیها السلام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.