چکیده مقاله«مشاهیر علوی مدفون در بقیع»
شاید صدها تن از بزرگان اهل بیت و فرزندان و نوادگانش در قبرستان بقیع آرمیده باشند.
اکنون در این مقاله به معرفی اجمالی حدود پنجاه نفر از علویان مدفون در بقیع در قرن های مختلف، به ترتیب تاریخ وفات، می پردازیم.
شناخت مدفونان بقیع، راهگشای تحلیل های پسینی درباره گونه شناسی مدفونان و جایگاه بقیع در باور گرایش های مختلف اسلامی در طول تاریخ و آداب و رسوم مرتبط با آنان در زیارت بقیع است.
مقدمه
بقیع قبرستان قدیمی مدینه است که بهترین عزیزان پیامبر و سربازان فداکار اسلام، در آنجا مدفون اند و در گذشته بیشتر آنها سنگ قبر، محجر و نشانه و حتی گنبد و بارگاه داشته است.
همچنین بسیاری از شخصیتهای برجسته و افراد والامقام که از صدر اسلام تاکنون در این سرزمین مقدس آرمیده اند و قبورشان مجهول است؛ قبوری که چنانچه هر یک از آنها در دیگر بلاد اسلامی قرار داشت آن چنان آباد و مجلل می بود که چهره آن شهر را عوض می کرد. سمهودی در بوفاء الوفاء از مالک روایت کرده است: در این آرامگاه ده هزار نفر از صحابه گرامی و اکابر اسلام مدفون اند. لیکن قبور تعدادی از آنها مخفی است و برخی دیگر هم که معلوم بوده ولی به مرور زمان از بین رفته و متأسفانه بسیاری از آنها را هم در این قرن اخیر از میان برده اند.
«رفعت پاشا» نویسنده مرآة الحرمین عقیده دارد: «بیش از دو هزار نفر از اصحاب و تابعین، در این قبرستان دفن شده اند».
در گذشته، بقیع و مرقد امامان معصوم عموماً دارای بقعه و گنبد و بارگاه بوده است و لیکن در سالهای اخیر همه آنها تخریب گردیده و هم اکنون هیچ آثاری از آنها جز چند قطعه سنگ که در بالا و پایین قبور ر گذاشته شده وجود ندارد.
از آنجا که طبقه اول ائمه و صحابه و اهل بیت در نوشته های مختلف معرفی شده اند، در اینجا به معرفی دیگر علویان مدفون در بقیع که کمتر فهرست شده اند، می پردازیم:
اولین همایش اساتید بین المللی جهانیسازی گفتمان علوی برگزار میگردد.
ثبت دیدگاه