برگزاری آیین افتتاحیه دوره سطح سه امامت مرکز تخصصی امام شناسی در کرمانشاه
در این مراسم که با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی مدیر بنیاد بین المللی امامت ، برخی مدیران بنیاد ، مدیر آموزشهای کاربردی دفتر تبلیغات و مدیر حوزههای علمیه استان برگزار شد ، ابتدا حجت الاسلام والمسلمین ایرانی مدیر حوزههای علمیه استان ضمن خوشامدگویی به حاضران ، به توضیح ضرورت برگزاری رشتههای دروس تخصصی پرداخت .
ایشان با اشاره به ویژه بودن استان در بسیاری از زمینهها ، این ویژگی ها را از یک سو فرصت و از یک سو چالش و تهدید توصیف نمود که فارغ التحصیلان رشته های تخصصی میتوانند با بهره گیری از دانش خود به حل این چالشها بپردازند .
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر سبحانی مدیر بنیاد بین المللی امامت ابتدا از زحمات برگزارکنندگان جلسه و مسئولان استانی تشکر نمودند .
ایشان در ادامه، حوزه دنیا شناسی را از مباحث مهم معارف قرآنی دانسته و مسائلی چون فلسفه وجود دنیا ، نقش انسان در این دنیا ، شیوه مواجهه با خیر و شر و ….را از مواردی برشمردند که در قرآن و سنت به آن پرداخته شده است .
مدیر بنیاد بین المللی امامت بیان کردند: یکی از نکات مهم قرآن ، ابلیس و فلسفه خلقت شیاطین است که با خلقت آدم ، ابلیس به عنوان اغواگر نخستین ، وعده گمراهی ابدی بشریت را داده است و عهد اساسیای که خداوند از انسان در عدم اطاعت از شیطان گرفته نشان از اهمیت این مطلب دارد .
الم اعهد الیکم یا بنی آدم ان لا تعبدوا الشیطان.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی با اشاره به روایتی از امام صادق علیه السلام که مصادیق فریب شیطان را توصیف میفرمایند، این سوال را مطرح کردند که راه گریز از فریب و دام شیطان چیست ؟ سوالی که خود شیطان به آن پاسخ داده و تنها آن گروه از بندگان را که تحت عنوان “بندگان مخلَص” نام برده از متاثر شدن از اغواگری خود مستثنی نموده است .
دکتر سبحانی در ادامه افزودند : مخلَص اسم مفعول است ، یعنی کسانی که خداوند با عنایت و امداد و حصن حصین خویش و نیز اراده خود آنان ، ایشان را از دام شیطان دور نگه داشته است .
این بندگان همان حجج الهی هستند که لولا الحجة لساخت الارض باهلها و اگر نباشند گریز از وسوسه شیطان امکان پذیر نیست .
خداوند ما را دعوت کرده که اگر می خواهید از اغواگری شیطان در امان بمانید باید به حصن این حجج الهی بپیوندید و معتصم به این حبل الهی بشوید .
در سنت نبوی نیز در حدیث ثقلین تمسک به قرآن و اهل بیت به صورت توامان مایه عدم ضلالت و گمراهی معرفی شده است .
رییس انجمن علمی امامت حوزه این سوال اساسی را مطرح کردند که آیا ما نظام تعلیمی و تربیتی و آموزشی مان را بر اساس نظام اهل بیت تنظیم کرده ایم ؟
آیا وقتی باور داریم که راه انحصاری نجات از شیطان راه اهل بیت است کاری برای نهادینه کردن این آموزه کرده ایم یا خیر ؟
حال که فرموده اند صراط مستقیمی که شیطان قسم خورده است بر سر آن راه بنشیند و روندگان آن را اغوا نماید راه ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام است ، آیا نباید از این حصن و راه دفاع کرد ؟
حجت الاسلام سبحانی بابیان این مقدمه ، رشته های تخصصی را به عنوان ظرفیت بزرگ معرفتی و تربیت نیروی انسانی در خط مقدم فکری و تمدنی معرفی کردند و افزودند اکنون که درگیری ما در حوزه باورهاست و جنگ ما جنگ شناختی است ، سنگرهای اصلی مقاومت و تلاشگری و تربیت نیروی انسانی از طریق رشته های تخصصی محقق خواهد شد.
در پایان این آئین ، حجت الاسلام والمسلمین محرابی مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای استان کرمانشاه با ابراز خرسندی از راه اندازی رشته تخصصی امامت و نیز فعال شدن نمایندگی بنیاد بین المللی امامت در استان ،نسبت به همکاری با نماینده بنیاد در فعالیتهای مرتبط با دانشجویان و اساتید دانشگاه اعلام آمادگی نمود .
لازم به ذکر است که در حاشیه این مراسم ، طلاب امامت پژوه سطح سه با حجت الاسلام و المسلمین سبحانی دیدار و گفتگو نمودند .
ثبت دیدگاه