چکیده مقاله «سیمای حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام در متون اهل سنت»
سیمای حضرت عباس بن علی، ابوالفضل العباس را همواره از نگاه دانشمندان و شیفتگان حضرتش نگریسته ایم و چه بسا این توهم پدید آمده باشد که این همه صفات متعالی و این همه خصوصیات فرا انسانی را ما محبان و دلدادگان آن حضرت، به ایشان نسبت می دهیم.
در این پژوهش با روش توصیفی _ تحلیلی بر آنیم که از نگاه محققان و علمای اهل سنت به جایگاه رفیع علمدار کربلا حضرت ابوالفضل العباس بپردازیم. پژوهشگران و آزاد اندیشان اهل سنت، با شیعیان و محبان آن حضرت هم نظرند و آن گروه از مورخان و پژوهشگران اهل سنت که واقعه عاشورا را اوج مصیبت ها و عزاداری ها معرفی کرده اند، نسبت به ساحت مقدس حضرت ابوالفضل نیز ادای احترام کرده و سر تعظیم فرو آورده اند.
طرح مسئله
رشد و تعالی شخصیت انسان به دو عامل مهم بستگی دارد؛ نخست، دفع و پاک سازی عوامل و زمینه های سقوط مانند: دفع گناهان از روح و روان و دوم، جذب فضایل و ارزشها مانند جذب ،ایمان، علم، عمل صالح و خصال نیک در روح و روان و آراسته گردانیدن آن.
به طور کلی بشر باید با نیروی تقوا، روح و روان را از موانع کمال یعنی گناهان خالی کند، سپس آن را با فضایل اخلاقی زینت دهد تا نور خدا و ارزشهای ملکوتی در سراسر وجودش متجلی و آشکار شود و به هدف اصلی خلقت، یعنی بندگی خدا و نیل به کمال اصیل الهی دست یابد.
کمالات معنوی و ابعاد وجودی حضرت عباس برآمده از ارزشهای والای انسانی و دوری از گناه و گناهکاران است.
عبودیت خالصانه او در برابر خدا و تواضع در مقابل
بندگان خاض الهی از جمله پدرش امیرمؤمنان و برادرانش امام حسن و امام حسین باعث رشد و بالندگی شخصیت معنوی و رسیدن به کمالات و ارزشهای وجودی ایشان گردید.
ابعاد وجودی حضرت عباس که برگرفته از شخصیت والا و معنوی و عظمت اخلاقی ایشان بود عبارتند از فداکاری ایشار ،فضیلت شجاعت و دلیری، رشادت جسمی و روحی، زهد و تقواى الهى، فتوت و جوانمردی.
برای دریافت متن کامل مقاله اینجا کلیک کنید
اخلاق حرفهای در پرتو سیره عملی حضرت عباس بن علی ، ابوالفضل العباس
تحلیل ویژگی های حضرت عباس (علیه السلام) در گفتار معصومین (علیهم السلام)
ثبت دیدگاه