حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزههای علمیه در بازدید از بنیاد بین المللی امامت ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت سید و سالار شهیدان اباعبد الله الحسین علیه السلام، با بیان این که موضوع امامت از موضوعاتی مهمی است که به شدت به صورت فزاینده در عرصه بین الملل پیگیری و مطرح میگردد، خاطرنشان ساخت: در حوزه امامت و برای ۵ سال آینده عرصه بین الملل، دهها برابر وضعیت فعلی مطالبه و نیاز و دغدغه خواهیم داشت و دهها برابر نیز در طرف مقابل به صورت فزاینده و پرشتاب اقداماتی عملیاتی خواهد شد.
وی با تأکید بر این که امامت موضوعی است که به شدت محل تامل است، خاطر نشان ساخت: امیدواریم ضمن ترسیم پیوست و طرح بین المللی بنیاد بین المللی امامت، گفتگویی مبتنی بر ترسیم سند و نقشه راه روشن دنبال گردد؛ در همین راستا میتوان بخش بین الملل این مجموعه را فعالتر از پیش عملیاتی نمود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری تصریح کرد: در هدف گذاری صورت گرفته، باید به چند مقوله مهم عرصه بین الملل از جمله مرجعیت مباحث معرفتی امامت و نیز مرجعیت فرهنگی و رسانهای در مباحث بین المللی و نیز احیای تراث توجه روز افزونی صورت گیرد.
وی ضمن اشاره به تنوع مخاطبانی عرصه بین الملل، با اشاره به این که در توجه به زبان مخاطبانی با خلاءهایی روبرو هستیم، اظهارداشت: در کلان روندهای آموزشی، دنیا ضمن عبور از مدرک گرایی، کارایی افراد را مبتنی بر دورههای کوتاه مدت تقویت و تواناییها را محک میزند؛ لذا از بنیاد بین المللی امامت انتظار میرود تا دورههای آکادمیک کوتاه مدتی را تعریف و به مشتاقان عرصه بین الملل ارائه دهد.
مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزههای علمیه بر اهمیت شبکه سازی در موضوع امامت پژوهشی عرصه بین الملل تأکید نمود و با بیان این که شبکه امامت پژوهان و شیعه پژوهان باید ترسیم گردد، خاطر نشان ساخت: بنیاد بین المللی امامت باید به مرکز و قطبی برای ترسیم انجمنهای علمی و برپایی نشستها و کارگاههای تخصصی در تراز بین المللی تبدیل گردد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری در ادامه گزارشی از یکصدمین سالگشت باز تاسیس حوزه علمیه قم و دعوت از محققان عرصه بین املل ارائه نمود و یادآور شد: امیدواریم بتوانیم مصوبات جلسه با بنیاد بین المللی امامت را عملیاتی نماییم؛ چرا که موضوع امامت میتواند در عرصه بین الملل کمکهای جدی تری را به فرهنگ دینی جوامع انسانی داشته باشد.
حجت السلام والمسلمین سبحانی، نیز در این دیدار ضمن تقدیر از حضور گرم و صمیمی حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری و نگاه دقیق ایشان به عرصه بین الملل، بر اهمیت تقویت همکاریهای علمی و فرهنگی تاکید نمود و یادآور شد: قطعا این جلسه نقطه عطفی در بین المللی سازی رویکردهای نوین بنیاد بین المللی امامت خواهد بود.
وی در ادامه با تاکید بر این که داشتن رویکرد بین المللی، از مهمترین ظرفیتهای و چالشهای عصر به شمار میرود، اظهار داشت: باید مبتنی بر همفکری و همگرایی تلاشهای خود را گسترش داده، با انگیزه و اندیشه مثبت، مباحث پیشنهادی عزیزان و دغدغهمندان پیگیری گردد؛ باید ظرفیت بزرگ حوزه امامت را در تراز عرصه بین الملل اشراب و انعکاس نماییم.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی با بیان این که بنیاد بین المللی امامت همواره از کار تکراری و انحصار گرایی بیزار است، خاطر نشان ساخت: بنیاد بین المللی امامت، مجموعهای حوزوی است که اصرار دارد تا در متن حوزه کارهای خود را به عنوان رسالتی دینی و حوزوی دنبال نماید.
وی با تأکید بر این که متولیان بنیاد بین المللی امامت مجموعه تمام طلاب حوزه قم، مشهد و دیگر مناطق را همچون دست و صدایی واحد برای پیش برد اهداف متعالی امامتی میداند، خاطرنشان ساخت: با تدوین برنامه عملیاتی ۳ ساله مشترک با مرکز ارتباطات و بین الملل حوزههای علمیه و نیز ترسیم قدمهای بین المللی هدفمند، میتوان با فعال سازی روز افزون ظرفیت جوان بنیاد بین المللی امامت، به آثار ارزشمندی در عرصه بین الملل دست یافت.
رئیس بنیاد بین المللی امامت ترسیم نگاه هدفمند بین المللی در رویکردهای امامتی را بسیار مهم ارزیابی نمود و اذعان داشت: کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین و عضویت مدیر محترم حوزه علمیه قم در شورای سیاستگذاری آن، ظرفیت و استعداد ارزشمندی را برای شکل گیری قالبهای متنوع همکاری در عرصه بین الملل ایجاد نموده است.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم از طریق فراخوان مقالات، ضمن ارتباط با شخصیتهای تراز علمی عرصه بین الملل، از ظرفیت دانشی این عزیزان در تقویت بعد علمی و اجرایی دانشهای معرفتی حداکثر استفاده را نموده، بتوانیم زمینه گفتگو و تعامل با فعالان فرهنگ دینی عرصه بین الملل را از این بستر آغاز نماییم.
انتشار در خبرگزاری:
ثبت دیدگاه