یکشنبه, ۲۲ مهر , ۱۴۰۳ Sunday, 13 October , 2024 ساعت ×

تازه ها

آیین افتتاحیه سال تحصیلی جدید سطح سه در شهرستان گنبد با حضور مسئولین مرکز تخصصی امام شناسی برگزار گردید آیین افتتاحیه آغاز سال تحصیلی جدید مرکز تخصصی امام شناسی برگزار گردید نشست علمی گفتمان امامت و تقریب راهبردها و راهکارها برگزار گردید میرحامد حسین از محدوده جغرافیایی و زمانه خود فراتر عمل کرد رئیس بنیاد بین المللی امامت با متولی شرعی عتبه مقدسه عباسیه دیدار کردند فراخوان دوره تربیت و جذب پژوهشگر منتشر شد پیش نشست همایش بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین موسوی لکهنوی اردوی دوره تکمیلی امامت و مهدویت در مشهد معرفی دو فصلنامه علمی(الإمامة على ضوء الكتاب والسنة و العقل) اردوی علمی – فرهنگی طلاب و روحانیون منتخب دوره تربیت مربی امامت استان کرمانشاه   دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید کمال حسینی ، نماینده جدید جامعة المصطفی در هندوستان با مدیران بنیاد بین المللی امامت دیدار معاون فرهنگی بنیاد بین المللی امامت با نماینده جامعة المصطفی العالمیة در ترکیه آغاز پذیرش رسمی دوره تخصصی سطح سه امامت در استان کرمانشاه دیدار نماینده مرکز پژوهش‌های عتبه علویه، شيخ سمير الخفاجي با مدیران بنیاد بین المللی امامت انتشار بیش از یکصد جلد از آثار مدرسه کلامی – فقهی لکهنو  و تدوین۱۲۰ پایان نامه با موضوع امامت آغاز شد سلسله نشست‌های علمی «امامت و ولایت اهل‌بیت» از منظر مذاهب اسلامی(روز اول) برگزار شد نشست علمی«ضرورت تبیین اندیشه‌های سلفی‌گری ایرانی» برگزار شد حقایق امامت را به مردم بگویید که حق جویان هیچ گاه از حق رویگردان نخواهند بود پیش همایش کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین در لبنان برگزار می شود کل نظام جمهوری اسلامی ایران اعم از حوزه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش، به تلاش علمی و آموزشی و پژوهشی و فرهنگی بنیاد بین المللی امامت نیاز جدی و مبرم دارند. همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار دیدار نماینده آیت الله العظمی سیستانی با مدیران و اساتید بنیاد بین المللی امامت مکاتبه‌های ساکنان ایران با امام حسن عسکری(علیه السلام) بررسی نقش عثمان بن سعید العمری در رخدادهای دوره امام عسکری (علیه السلام) و امام مهدی (علیه السلام) طرح اندیشه مهدویت در کلمات امام عسکری (علیه السلام) رساله سطح سه با موضوع «نقد و بررسی نظریه خلافت نوع انسان و تبیین مقام خلافت الهی بر پایه نصوص دینی» دفاع شد بررسی کلی روایات حضرت عبدالعظیم حسنی(علیه السلام) عبدالعظيم حسني و روايات مهدويت

گزارشی از کتاب: التوسل و الاستغاثه فی الاسلام
۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۱
شناسه : 2836
14
معرفی کتاب این کتاب نوشته الیاس قاسم اف (از علمای تاجیکستان)  است که در هشت فصل به بررسی مساله استغاثه و توسل از نگاه وهابیت و مسلمانان پرداخته است. البته سه فصل اول به صورت خاص در این باب بحث نموده است و بعد از آن مسائل دیگری را که بین وهابیت و مسلمانان اختلافی است بیان شده است.
منبع : وهابیت پژوهی
پ
پ

این کتاب نوشته الیاس قاسم اف (از علمای تاجیکستان)  است که در هشت فصل به بررسی مساله استغاثه و توسل از نگاه وهابیت و مسلمانان پرداخته است. البته سه فصل اول به صورت خاص در این باب بحث نموده است و بعد از آن مسائل دیگری را که بین وهابیت و مسلمانان اختلافی است بیان شده است.

مولف فصل اول را به بررسی دیدگاه طرفین در قدرت شنوایی اموات و یا عدم قدرت ایشان اختصاص داده است و ضمن بیان ادله وهابی ها با تکیه بر آیات باب و همچنین روایات و سیره سلف به نقد دیدگاه ایشان پرداخته است. وی در نقد وهابیت بر سماع موتی بیش از بیست شاهد را بیان نموده است.

فصل دوم را ایشان به بررسی توسل از دیدگاه وهابیت و سایر مسلمانان پرداخته است و در این فصل نیز بعد از بیان ادعا و ادله وهابیان به صورت مفصل با تکیه بر آیات و روایات و همچنین سیره سلف و کلام بزرگان مذاهب به نقد دیدگاه ایشان پرداخته است. وی حتی در این فصل به مستنداتی از کلام ابن تیمیه در معجزات قبر پیامبر نیز اشاره دارد.

قاسم اف در فصل سوم از کتاب خود پیرامون استغاثه بحث کرده و بعد از بیان دلیل وهابی ها و ادله ایشان به نقد مفصل این دیدگاه پرداخته است و بالغ بر پانزده دلیل در رد ایشان ذکر نموده است.

فصل چهارم از کتاب مولف به بررسی مساله طلب باران از اموات اختصاص یافته است و ایشان با مستنداتی مشروعیت این امر را اثبات می نمایند.

فصل پنجم از کتاب به بحث دیدگاه احمد بن حنبل در جواز مسح قبور اختصاص یافته است و ایشان این مساله را از نظر امر جایز می دانند.

فصل ششم اختلاف وهابیان و سایر مسلمانان در مطلوب بودن دعا نزد قبور مورد بررسی قرار گرفته است و ایشان ضمن بیان دیدگاه وهابیت به نقد آن پرداخته اند.

فصل هفتم از این کتاب نیز در باب خواندن قرآن بر سر قبور می باشد که وی ابتدا دیگاه مخالفین این امر که همان سلفیه وهابی باشد را مطرح می کند و بعد به نقد آن می ردازند.

فصل هشتم از کتاب به مساله زیارت قبر پیامبر (ص) و سفر برای زیارت اختصاص یافته است و ایشان در این فصل روایات و دیدگاه علما را در جواز این امر را جمع آوری نموده اند.

سایر مشخصات کتاب:

ناشر :  مجمع جهانی اهل البیت(ع)

سال انتشار :  ۱۳۹۵

محل انتشار :  قم

نوبت چاپ :  اول

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.