جشن غدیر و آئین اختتامیه نخستین دوره عقبات شناسی، با حضور ۶۰ نفر از فراگیران و خانواده ایشان و حدود ۱۰۰ نفر از طلاب و نخبگان امامت پژوه هندوستان در سالن اجتماعات بنیاد بینالمللی امامت برگزار شد.
دوره علمی عبقات الانوار شناسی به همت دفتر نماندگی ولی فقیه در هندوستان و با همکاری مرکز تخصصی امام شناسی بنیاد بین المللی امامت در ۴ هفته برگزار و اساتید در این دوره به موضوعاتی چون؛ جریان شناسی فقهی کلامی شبهه قاره، جریان کلامی مدرسه لکنهو، شخصیت شناسی علامه میرحامد حسین و آشنایی با ساختار کلی و مباحث کتاب عبقات النوار و پیشینه آن اشاره شد.
این دوره با هدف آشنایی با میراث گرانقدر علمای مدرسه فقهی کلامی لکنهو علی الخصوص علامه میرحامد حسین برگزار و حدود ۶۰ نفر از طلاب خواهر و برادر هندوستانی شرکت نموده؛ اساتید متخصص در زمینه مباحث کلام، امامت و تاریخ امامت به ارائه بحث پرداختند.
مدیر مرکز تخصصی امام شناسی بنیاد بین المللی امامت در ابتدای این مراسم به برخی از مشکلات فعالان عرصه بینالملل در عمل به رسالت دینی اشاره نمود و گفت: با تأکید بر اینکه خداوند متعال جز دین با علی را اسلام نمیداند، حضور در صف معرفت آموزان و معرفت بخشان ولایت امیرالمؤمنین ارزش این اجتماع را چشمگیر نموده است، کمر بستن به خدمت به ولایت حضرت و به میان آوردن جان، آبرو، حیثیت و خانواده در میدان تبلیغ معارف ناب الهی بسیار مهم و ارزشمند است.
حجتالاسلاموالمسلمین محمد تقی سبحانی، ظهر امروز در مراسم اختتامیه دوره عبقات شناسی و جشن غدیر ویژه طلاب و نخبگان امامت پژوه هندوستان که به همت دفتر نمایندگی ولیفقیه در هندوستان و با مشارکت بنیاد بینالمللی امامت برگزار شد، ضمن تبریک عید غدیر به خادمان ساحت اهلبیت علیهمالسلام، به ویژگیهای خاص این جشن باشکوه اشاره نمود.
وی افزود: این جشن نهتنها پاسداشت غدیر خم و اظهار محبت و پیمان با ولایت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام است؛ بلکه این مجلس با حضور عزیزان و سرورانی تشکیلشده که با اهتمام و توجه ویژه به شناخت و معرفت امیرمومنان، دورهم جمع شده در یک سنگر و زیر خیمه ولایت مولیالموحدین خدمت نموده، معرفت میآموزند و این معارف را در سراسر عالم گسترش میدهند.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت در ادامه به برخی از مشکلات فعالان عرصه بینالملل در عمل به رسالت دینی اشاره نمود و اذعان داشت: ما امروز دو هم جمع شدهایم تا از ابلاغ پیامی از سوی خداوند متعال به رسول گرامیاش یاد کنیم که قرآن کریم نیز به قاطعیت پیام خداوند متعال اشاره میکند که به پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله فرمودند؛ «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ»؛ ای پیامبر با همه عظمتت و با همه آیاتی که توسط تو فرو فرستادیم و با تمام سختیها و خوندلهایی که متحمل شدی و جنگ و جهادهایی که داشتی، اگر این پیام آخر را نفرستی گویا اساساً رسالت مرا ابلاغ نکردهای؛ این نشاندهنده اهمیت ابلاغ نفس دین است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به فرازهایی از دعای « الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ علیهمالسلام »، با بیان اینکه این دعای شریف در عین دعا در بردارنده مسئولیتی بزرگی است، یادآور شد: قرار گرفتن در وادی ولایت و تمسک از برجستهترین محورهای این دعاست.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت به نگرشهای تاریخی و متفاوت در باب ولایت اشاره نمود و با بیان اینکه ولایت امیرالمؤمنین منحصر در مودت، اظهار وفاداری و قرار گرفتن در عنوان شیعه نیست، اظهار داشت: تمسک واژهای خاص و نشاندهنده حب زائدالوصف فرد نسبت به چیزی است که خود را بدان میچسباند و تحت هیچ شرایطی از او دور نمیشود.
حجتالاسلاموالمسلمین سبحانی با تأکید بر اینکه تمسک به ولایت مراتبی دارد و برای هرکسی در هر موقعیت و شرایطی، ویژگیهای خاصی حمل میشود، خاطرنشان ساخت: تمسک به ولایت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام یعنی تمام دار و ندار خود، اعم از مال، جان و آبرو را پای صیانت از مولا قرار دهیم.
وی به معانی تمسک به ولایت نزد طلاب و فضلای حوزههای علمیه اشاره نمود و یادآور شد: مصداق اهم تمسک به ولایت امیرالمؤمنین برای طلاب این است که بتوانیم در مقابل شبهات، ابهامها و هجمهها مثل کوه ایستادگی نموده، عمار گونه از کیان امیرالمؤمنین دفاع کنیم؛ مصداق بارز تمسک به ولایت، بازشناسی معارف علوی و اهلبیت علیهمالسلام و نیز توسعه و اشراب آن در عرصهها مختلف دانش و زیست انسانی است.
حجتالاسلاموالمسلمین سبحانی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به روایتی، تشرف به ولایت امیرالمؤمنین را اعطایی و همچون گوهری گرانبها توصیف نمود و اظهار داشت: توفیق حضور در خط امیرالمؤمنین علیهالسلام و خدمت به ولایت امتنان خداوند متعال است و این نعمت به هرکسی اعطا نمیشود؛ همواره باید قدردان این موهبت بزرگ الهی باشیم.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدوی پور در پیامی به مراسم اختتامیه دوره عبقات شناسی و جشن غدیر که با حضور تعدادی از طلاب و نخبگان امامت پژوه و با مشارکت بنیاد بینالمللی امامت برگزارشده بود، ضمن تبریک سالروز عید امامت و ولایت عیدالله الاکبر عید غدیرخم، از برگزاری دوره شناخت مکتب کلامی مدرسه فقهی لکهنو هند تقدیر نمود و اظهار داشت: احیای تراث اهلبیت علیهمالسلام در سرزمین هندوستان نیازمند همکاری و توسعه همکاریها میان فضلای این منطقه است تا بتوان با برنامهریزی قویتر علمای هندوستان سهم بیشتری در احیای این تراث ناب داشته باشند.
وی در ادامه به حدیث و واقعه غدیر اشاره نمود و با بیان اینکه غدیر واقعهای صرفاً تاریخی نیست، اظهار داشت: جریان غدیر در حقیقت به معنای تعیین راه و راهنما تا قیام قیامت است و رسولالله صلیالله علیه و آله بر اساس مأموریت و رسالت الهی برای صیانت از اسلام پرچم و نماد را در غدیر مشخص نمود.
نماینده ولیفقیه در هندوستان با تأکید بر اینکه در غدیر حقیقت اسلام ناب و جایگاه اهلبیت علیهمالسلام در تبیین اسلام مشخص شد، اظهار داشت: در غدیر ولایت تشریعی و ولایت حکومتی امیرالمؤمنین علی علیهالسلام اعلام شد؛ غدیر مسئله امروز و آینده ماست، حقیقت نگرش به اسلام در غدیر مشخص شد.
وی با اشاره به اینکه در هر عصر و زمانی تفسیرهای مختلفی از اسلام مطرح میشود، خاطرنشان ساخت: در حقیقت پیامبر اسلام(ص) بهدرستی پیشبینی کرده بودند که بعد از خودشان انحرافاتی در تفکر اسلامی به وجود خواهد آمد و در هر دورهای جریانهای انحرافی مختلف به وجود آمد.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدی پور پیام غدیر را تجلی تشخیص مسیر حق در گذرگاههای مختلف تاریخی دانست و اذعان داشت: پیام غدیر این است که اسلامی که از آبشخور اهلبیت علیهمالسلام نشأت میگیرد بر اساس اسلام علوی و حسینی است که همواره در مقابل اسلام اموی و اسلام خوارجی تعریف میگردد.
وی با بیان اینکه در غدیر علاوه بر ولایت تشریعی و نیز ولایت و مرجعیت دینی، ولایت حکومتی امام علی و اهلبیت علیهمالسلام تثبیت شد، خاطرنشان ساخت: ولایت تشریعی احتیاج به بیعت ندارد، لذا بیعت امت رسولالله در روز غدیر با امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در واقع بیعت برای تجلی ولایت حکومتی و اعمال ولایت برای زمامداری بر امت بود.
نماینده ولیفقیه در هندوستان با بیان این که خطبه و سخنرانی پیامبر اسلام منشور اسلامی جهانی تا روز قیامت است افزود: بر اساس حدیث غدیر پیامبر اسلام که حدیث ثقلین را نیز متذکر شدند، ضمن اشاره به فضائل امیرالمؤمنین(ع) مطالب فراوانی در اعتقادات و مبانی اسلامی بیان نمودند؛ بهگونهای که امام زمان(عج) در آنجا یاد شد.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدوی پور ضمن اشاره به تبیین نظام ولایی در روز غدیر در کلام پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله، با بیان اینکه تا روز قیامت حکومت و حکمرانی مشروعیت دارد که در دستان معصوم علیهمالسلام باشد و یا نائب و به اذن معصوم علیهمالسلام باشد.
وی با بیان اینکه نظام ولایی در حکومتداری، نه دیکتاتوری، نه حکومت پادشاهی و موروثی و نه حکومت لیبرالی است، اظهار داشت: در نظام ولایی حکومتداری حکومت صرفاً وسیلهای برای اجرای دین، تحقق شریعت اسلام، احقاق حق و تبیین معارف ناب الهی است. لذا حاکم اسلامی در نظام ولایی مقامی دینی است و سخن آن حجت شرعی دارد.
نماینده ولیفقیه در هندوستان در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به برخی از مصادیق دشمنی امویها و عباسیها برای فراموشی جران غدیر یادآور شد: بعد از حادثه غدیر تا دو قرن امویها و عباسیها شدیداً به دنبال کتمان واقعه غدیر بودند تا ضمن مخدوش نمودن نام امیرالمؤمنین موانعی را در مسیر تبیین فضائل امیرالمؤمنین علی علیهالسلام ایجاد نمایند. علیرغم همه تلاشها نام امیرالمؤمنین علی علیهالسلام بر بلندای تاریخ میدرخشد.
وی تصریح کرد: امروز وظیفهداریم تا نسبت به جریان غدیر مسئله ولایت و امامت را بهدرستی تبیین و غدیر را به فرهنگی فراگیر در میان آحاد جامعه بهویژه کودکان تبدیل نماییم. تصریح پیامبر اعظم(ص) برای رساندن پیام حاضرین به غایبین و پدران به فرزندان وظیفه و رسالتی بسیار مهم است.
حجتالاسلاموالمسلمین مهدوی پور به رابطه جریان غدیر با عاشورا و عصر ظهور اشاره نمود و یادآور شد: در غدیر ولایت اهلبیت علیهمالسلام اعلام، در ظهر عاشورا با خون سیدالشهدا علیهالسلام تثبیت و در عصر ظهور ولایت الهی ائمه اطهار علیهمالسلام تحقق خواهد یافت.
ثبت دیدگاه