دوشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۳ Monday, 15 July , 2024 ساعت ×

تازه ها

انتشار بیش از یکصد جلد از آثار مدرسه کلامی – فقهی لکهنو  و تدوین۱۲۰ پایان نامه با موضوع امامت آغاز شد سلسله نشست‌های علمی «امامت و ولایت اهل‌بیت» از منظر مذاهب اسلامی(روز اول) برگزار شد نشست‌های علمی دهه امامت و ولایت برگزار می‌گردد نشست علمی«ضرورت تبیین اندیشه‌های سلفی‌گری ایرانی» برگزار شد حقایق امامت را به مردم بگویید که حق جویان هیچ گاه از حق رویگردان نخواهند بود پیش همایش کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین در لبنان برگزار می شود کل نظام جمهوری اسلامی ایران اعم از حوزه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش، به تلاش علمی و آموزشی و پژوهشی و فرهنگی بنیاد بین المللی امامت نیاز جدی و مبرم دارند. همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار دیدار نماینده آیت الله العظمی سیستانی با مدیران و اساتید بنیاد بین المللی امامت تحلیل شخصیت ایمانی حضرت عباس(علیه السلام) بر اساس زیارتنامه ایشان بررسی تاریخی حضور و شهادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) در مقتل های عاشورا بازتاب شهادت حضرت علی اصغر (علیه السلام) در تاریخ نگاری عاشورا عاشورا روز عید یا عزا؟ پژوهشی در چگونگی شهادت حضرت قاسم (علیه السلام) عبدالله بن حسن بن علی حضرت عبدالله بن حسن، بزرگمردی کوچک ناحیه مقدسه؛ خیلی دور خیلی نزدیک

چرا امام حسین علیه‌السلام از امامت خود برای نجات از مهلکه یزیدیان استفاده نکرد؟
۱۸ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۴
شناسه : 3383
12
پاسخ به پرسش؛ در مقام پاسخ باید گفت که امام حسین علیه‌السلام به دلیل دارا بودن مقام امامت از ولایت گسترده‏ ای برخوردار بود، ولی از این مقام برای نفع شخصی استفاده نمی‏کرد و روشی که مورد رضای خدا بود را  برمی‏ گزید.
پ
پ

پرسش:

چرا امام حسین علیه‌السلام از امامت خود برای نجات از مهلکه یزیدیان استفاده نکرد؟

پاسخ:

در مقام پاسخ باید گفت که امام حسین علیه‌السلام به دلیل دارا بودن مقام امامت از ولایت گسترده ‏ای برخوردار بود،

ولی از این مقام برای نفع شخصی استفاده نمی‏ کرد و روشی که مورد رضای خدا بود را  برمی‏گزید.

زیرا

اولاً: یزید در پی آن بود که از امام حسین علیه‌السلام برای استحکام خلافت خود بیعت بگیرد و بیعت امام حسین علیه‌السلام با یزید مستلزم نابودی اسلام بود.

امام حسین علیه‌السلام با یزید بیعت نکرد و خود را فدای اسلام کرد و با شهادت خویش، بقا و پیشرفت اسلام را تضمین کرد.

ثانیاً: وظیفه امام و پیامبر علیهماالسلام هدایت بشر است .

در مواجهه با ناملایمات و رفتار نابجای مردم عکس العمل و اعمال غیرعادی انجام نمی دهند. گرچه دارای قدرت اعجاز وکرامت هستند .

لذا هدف امام حسین علیه‌السلام، تجدید حیات مجدد اسلام و هدایت همان مردمی بود که در کربلا به جنگ علیه ایشان آمده بودند.

واگر امام حسین علیه السلام _ ولو توسط قدرت غیبی و اعجاز _ برآنها پیروز می شد، دیگر قیام ایشان ثمری نداشت.

ثالثاً: نظام حاکم برجهان به امر الهی بر مبنای اختیار و آزمایش است ومردم مخیر بودند که از امام علیه السلام اطاعت کنند تا رستگار شوند

و می توانستند اطاعت نکنند و او را شهید کنند؛ کمااینکه این حادثه در انبیاء سابق هم اتفاق افتاد؛ مثل یحیی پیامبر با آنها رفتار غیر عادی نکرد.

 

 

نشست شورای راهبری کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین رحمه الله برگزار شد.

رساله سطح ۳ با عنوان: نقش حجج الهی در پیشرفت و بهبود زندگی دنیوی بشر دفاع شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.