دوشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۳ Monday, 15 July , 2024 ساعت ×

تازه ها

انتشار بیش از یکصد جلد از آثار مدرسه کلامی – فقهی لکهنو  و تدوین۱۲۰ پایان نامه با موضوع امامت آغاز شد سلسله نشست‌های علمی «امامت و ولایت اهل‌بیت» از منظر مذاهب اسلامی(روز اول) برگزار شد نشست‌های علمی دهه امامت و ولایت برگزار می‌گردد نشست علمی«ضرورت تبیین اندیشه‌های سلفی‌گری ایرانی» برگزار شد حقایق امامت را به مردم بگویید که حق جویان هیچ گاه از حق رویگردان نخواهند بود پیش همایش کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین در لبنان برگزار می شود کل نظام جمهوری اسلامی ایران اعم از حوزه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش، به تلاش علمی و آموزشی و پژوهشی و فرهنگی بنیاد بین المللی امامت نیاز جدی و مبرم دارند. همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار دیدار نماینده آیت الله العظمی سیستانی با مدیران و اساتید بنیاد بین المللی امامت تحلیل شخصیت ایمانی حضرت عباس(علیه السلام) بر اساس زیارتنامه ایشان بررسی تاریخی حضور و شهادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) در مقتل های عاشورا بازتاب شهادت حضرت علی اصغر (علیه السلام) در تاریخ نگاری عاشورا عاشورا روز عید یا عزا؟ پژوهشی در چگونگی شهادت حضرت قاسم (علیه السلام) عبدالله بن حسن بن علی حضرت عبدالله بن حسن، بزرگمردی کوچک ناحیه مقدسه؛ خیلی دور خیلی نزدیک

نقدی بر دیدگاه «مادلونگ» درباره بیعت با امام ‌علی (ع) و ریشه جنگ‌های جمل، صفین و نهروان در کتاب «جانشینی حضرت محمد(ص)»
۳۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۶
شناسه : 2184
13
مقاله؛ مادلونگ بیعت مردم با امـام علـی{ را مـبهم و بیعـت برخی از اصحاب برجسته را اجباری تلقی نموده است و ریشه جنگ های سه گانه (جمل ، صـفین و نهروان ) را با جریان بیعت پیوند می‌دهد. در این مقاله، دیدگاه مادلونگ دربـارة اصـل بیعـت ، چگونگی آن و ریشه جنگ های سه گانه در عصر حکومت علی{ نقد و ارزیابی می‌شود.
نویسنده : مرتضی علوی*اسدالله رحیمی**حسین عبدالمحمدی منبع : دو فصلنامه علمی پژوهشی پژوهش نامه کلام
پ
پ

چکیده:

در عصر رسول خدا, رهبری و امامت امری آسمانی بود که خداوند می‌بایست تکلیف آن را معین کند، اما پس از وفات ایشان ، عده ای از مسلمانان با انکار نصّ و نصب الهی، ایـن امـر آسمانی را به مسئله ای زمینی تنزل داده و راه هـایی، از جملـه بیـعت مـردم بـا خلیفـه را بـرای مشروعیت بخشی خلافت ، مطرح نمودند. با این مبنا نیز بیعت با امیر مومنان علی{، مردمی – ترین ، پرشورترین و شفاف ترین بیعتی بود که در طول تاریخ اسـلام بـه وقـوع پیوسـته اسـت .

برخی از دروغ پردازان تاریخ (همچون سیف بن عمر) به منظور حفظ حیثیـت کسـانی کـه بعـدا بیعت خود را نقض کردند و در برابر علی{ به جنگ برخاستند، سعی کردند تاریخ را تحریف کننــد و دربــاره اصــل بیعــت و چگــونگی آن، خــلاف مشــهور ســخن بگوینــد. ویلفــرد مادلونگ (مستشرق آلمانی) هرچند به رعایت انصاف و اتخاذ مواضع بیطرفانه مشهور است ، اما در کتاب «جانشینی حضرت محمد» با استناد به همان منابع ضعیف ، تحلیل های نادرسـت ارائه داده و دراین باره دچار خطا شده است.

او بیعت مردم با امـام علـی{ را مـبهم و بیعـت برخی از اصحاب برجسته را اجباری تلقی نموده است و ریشه جنگ های سه گانه (جمل ، صـفین و نهروان ) را با جریان بیعت پیوند می‌دهد. در این مقاله، دیدگاه مادلونگ دربـارة اصـل بیعـت ، چگونگی آن و ریشه جنگ های سه گانه در عصر حکومت علی{ نقد و ارزیابی می‌شود.

جهت دریافت متن کامل مقاله اینجا را کلیک کنید:

 

بررسی و نقد نگاه مستشرقان به مسئله جانشینی امام یازدهم شیعیان

 

نقدى بر آمار تلفات جنگ هاى امام على علیه السلام (جمل, صفین, نهروان)

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.