آیین افتتاحیه آغاز سال تحصیلی جدید مرکز تخصصی امام شناسی با حضور امامت پژوهان و اساتید این مرکز در فضای صمیمانه برگزار گردید.
میهمانان ویژه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای رستم نژاد معاون محترم آموزش حوزه علمیه، حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر سبحانی مدیر محترم بنیاد بین المللی امامت، اعضای محترم شورای علمی و تربیتی مرکز تخصصی امام شناسی و معاونین محترم بنیاد بین المللی امامت بودند.
در ابتدای مراسم تلاوت آیاتی از کلام الله مجید زینت بخش محفل گردید و در ادامه معاون محترم آموزش مرکز تخصصی امام شناسی گزارشی جامع از روند فعالیت های آموزشی و پژوهشی این مرکز در قم و ۱۴ نمایندگی استانی از جمله کرمانشاه، خراسانات، اصفهان و… ارائه نمودند.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی اسفندیاری در ادامه سخنان خود بر توسعه اقدامات در حد بین المللی تاکید و اظهار امیدواری کردند که با همت مدیران بنیاد بین المللی امامت، بتوانیم در مسیر والای امامت گام های بسیار بلندتری را برداریم.
حرکت علمی با تهذیب نفس و اخلاق
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای رستم نژاد معاون محترم آموزش حوزه علمیه طی سخنانی شهادت علامه مجاهد حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله (ره) و جمعی از سرداران مقاومت را تسلیت و آغاز سال تحصیلی جدید را تبریک گفتند و دانش پژوهان مرکز تخصصی امام شناسی را بر حرکت علمی همراه با تهذیب نفس و اخلاق توصیه و سفارش کردند.
جایگاه ویژه علم کلام در میان علوم اسلامی
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه علم کلام (علم اعتقادات و باورها) را داری جایگاه ویژه و عظمت خاص و اشرف علوم دانستند و از این علم به عنوان سامان بخش دیگر دانشها مانند علوم حدیث، تفسیر و. .. یاد کردند و با توجه به زاویه دید در علم کلام، معنا و شناخت در تفسیر و حدیث شکل میگیرد.
نقش برجسته امامت در علم کلام
این محقق علوم قرآنی در بخشی از سخنان خود بحث امامت را برجسته و شناسنامه شیعه قلمداد کردند و به سیر تاریخی شیعه، تشیع و فداکاری و ایثار حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین و اصحاب و شاگردان ائمه اطهار و علمای شیعه پرداختند و افزودند: بیشترین آثار اثرگذار و ماندگار در بحث کلام در حوزه امامت دیده میشود که عالمان دین در این زمینه سنگ تمام گذاشتند و از هیچ تلاش و کوششی در این باره دریغ نکردند و بیشترین زحمات علما مانند: علامه شرف الدین با نوشتن مراجعات و علامه میرحامد حسین با کتاب عبقات الانوار و علامه امینی با اثر الغدیر و دیگر علما در بحث شناخت امامت و امام شناسی و حیطه امامت بوده است.
رصد و پاسخگویی به شبهات
ایشان در پایان سخنان خود بر رصد شبهات کلامی و اعتقادی در فضای مجازی و شبکه های ماهوارهی و پاسخگویی به تمام سوالات و شبهات با جوابی مناسب و دقیق و به موقع به آنها، از یک اتاق فکر واحد تاکید نمودند و همچنین جمع آوری افکار، آراء و مستندات شفاهی و کتبی در موضوع مناظرات امامتی در طول تاریخ و بازنویسی و به روزرسانی آن را به عنوان موسوعه مناظرات، و با تکیه به پرداختن بر مناظرات نه منازعات، از وظایف این مرکز دانستند.
راهبردها و راهکارهای مناظره با هدف دفاع از حریم تشیع (مطالعه موردی مناظرات شبهای پیشاور)
ثبت دیدگاه