دوشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۳ Monday, 15 July , 2024 ساعت ×

تازه ها

انتشار بیش از یکصد جلد از آثار مدرسه کلامی – فقهی لکهنو  و تدوین۱۲۰ پایان نامه با موضوع امامت آغاز شد سلسله نشست‌های علمی «امامت و ولایت اهل‌بیت» از منظر مذاهب اسلامی(روز اول) برگزار شد نشست‌های علمی دهه امامت و ولایت برگزار می‌گردد نشست علمی«ضرورت تبیین اندیشه‌های سلفی‌گری ایرانی» برگزار شد حقایق امامت را به مردم بگویید که حق جویان هیچ گاه از حق رویگردان نخواهند بود پیش همایش کنگره بین المللی علامه میرحامد حسین در لبنان برگزار می شود کل نظام جمهوری اسلامی ایران اعم از حوزه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش، به تلاش علمی و آموزشی و پژوهشی و فرهنگی بنیاد بین المللی امامت نیاز جدی و مبرم دارند. همکاری دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین با عتبه مقدسه عباسیه در انتشار نخستین ترجمه عربی کامل عبقات الانوار دیدار نماینده آیت الله العظمی سیستانی با مدیران و اساتید بنیاد بین المللی امامت تحلیل شخصیت ایمانی حضرت عباس(علیه السلام) بر اساس زیارتنامه ایشان بررسی تاریخی حضور و شهادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) در مقتل های عاشورا بازتاب شهادت حضرت علی اصغر (علیه السلام) در تاریخ نگاری عاشورا عاشورا روز عید یا عزا؟ پژوهشی در چگونگی شهادت حضرت قاسم (علیه السلام) عبدالله بن حسن بن علی حضرت عبدالله بن حسن، بزرگمردی کوچک ناحیه مقدسه؛ خیلی دور خیلی نزدیک

تبیین مقام اصطفاء حضرت زهرا(سلام الله علیها) با تکیه بر آیات و روایات
۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴
شناسه : 6922
7
مقاله پژوهشی؛ آیات و روایات، همه گویای این مطلب‌اند که اهل‌بیت(علیهم السلام)، ازجمله حضرت زهرا(سلام الله علیها)، برگزیدهٔ خداوند و مصطفای اویند. این موضوع از جهت بیان جایگاه حضرت زهرا(سلام الله علیها) در عالم وجود و برگزیدگی وی از سوی پرودگار در برابر همسران و زنان پیامبر(صلی الله علیه وآله) و دیگر زنان عصر خویش، اهمیت آشکاری دارد.
نویسنده : سید علی احمدی فروشانی منبع : امامت پژوهی دوره 7، شماره 2 - شماره پیاپی 22؛مهر 1396صفحه 7-33
پ
پ

چکیده

براساس آیات و روایات اهل‌بیت (علیهم السلام) و روایات مشترک بین شیعه و اهل سنت، اهل‌بیت پیامبر(صلی الله علیه وآله) از سوی خداوند به مقام «اصطفاء» نائل شده و با این مقام معرفی شده‌اند.

این معرفی از جانب خدا، گاه در قرآن -مثل آیات «مباهله»، «تطهیر»، «اصطفاء حضرت مریم» و «وراثت کتاب» و سوره‌های «کوثر» و «انسان»- صورت گرفته و گاه از زبان رسول خدا(صلی الله علیه وآله)-در قالب احادیثی همچون «ثقلین»، «سفینه»، «رضا و غضب حضرت زهرا(سلام الله علیها)» و «بضعة منی»- بوده است.

آیات و روایات، همه گویای این مطلب‌اند که اهل‌بیت(علیهم السلام)، ازجمله حضرت زهرا(ع)، برگزیدهٔ خداوند و مصطفای اویند. این موضوع از جهت بیان جایگاه حضرت زهرا(سلام الله علیها) در عالم وجود و برگزیدگی وی از سوی پرودگار در برابر همسران و زنان پیامبر(صلی الله علیه وآله) و دیگر زنان عصر خویش، اهمیت آشکاری دارد.

برای دریافت متن کامل مقاله اینجا کلیک کنید:

 

حدیث سدالابواب و روات آن

 

امامت در آیه مباهله از دیدگاه امامیه و اشاعره

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.