تبیین جامع نظام کلامی خطبه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)
بنیاد بینالمللی امامت با همکاری معاونت فرهنگی، نشست علمی با عنوان «تبیین جامع نظام کلامی خطبه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)» را در سومین نمایشگاه پژوهشهای فقهی و کلامی معاصر، در مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهمالسلام) برگزار کرد.
در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی شرعی بهعنوان ارائهدهنده و حجتالاسلام والمسلمین حسین اشهد بهعنوان دبیرعلمی حضور داشتند.
نظاممند بودن کلام شیعه
حجتالاسلام والمسلمین شرعی با اشاره به ضرورت بررسی خطبه حضرت زهرا (س) به پیشینه پژوهشهای موجود پرداخت.
او از نبود شروح روایی جامع درباره این خطبه انتقاد کرد و اظهار داشت که شرحهای موجود بیشتر به شرح الفاظ پرداختهاند و از جنبههای روایی غفلت کردهاند.
وی به شرح روایی خطبه پرداخت و نظاممندی معارف شیعه را با استناد به موضوعات مختلف خطبه، ازجمله توحید، نبوت، امامشناسی، معاد، و فلسفه دین؛ نظاممند بودن کلام شیعه اثبات کرد.
سیستم به هم پیوسته اصول دین و فروع دین
وی اصول و فروع دین را مرتبط با یکدیگر دانست و تأکید کرد که تمام مسائل دینی جامع و کامل، به هم مرتبط و نظاممند هستند.
ساختارمند بودن کلام شیعه امامیه
وی با استناد به فراز «جَعَلَ اللهُ طاعَتَنا نظاماً لِلملَّةِ…» ساختارمند بودن معارف اهلبیت (علیهمالسلام) را اثبات و دین را سیستمی منسجم، شامل احکام، اخلاق و اعتقادات معرفی کرد که اجزای آن جداییناپذیر هستند.
در پایان، ایشان به سؤالات مخاطبان پاسخ دادند و پس از نشست، در گفتگویی صمیمی با حضور معاون فرهنگی و مدیر آموزش مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهمالسلام)، درباره ظرفیتهای همکاری دو مجموعه در برنامههای علمی و فرهنگی آینده تبادل نظر شد.
در بیان حضرت زهرا سلاماللهعلیها، امامت محور وحدت و در حقیقت امانی از تفرقه و چنددستگی ذکر شده است.
اهمیت تبدیل بُعد توصیفی سیره فاطمه زهرا سلاماللهعلیها به بُعد تحلیلی
ثبت دیدگاه